Planteliste marked
02.12.2009
Temagrupper - Kunnskap, inspirasjon og nye venner.
Ønsker du deg mer kunnskap om hage og/eller hagerelaterte tema, kan hagelagets temagrupper være akkurat tingen for deg.
Hver temagruppe arbeider etter studieplan godkjent av Studieforbundet natur og miljø. Det er ingen innsendingsoppgaver eller eksamen. Arbeidsmåten varierer fra tema til tema, og hver temagruppe kan i stor grad selv utforme hvordan de vil arbeide med sitt tema. Deltakerne i hver gruppe avtaler seg i mellom hvilke dager de skal møtes og hvor de skal møtes.
For å starte en temagruppe, må det være minst 3 deltakere. Temagruppene er åpne for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer i hagelaget er like velkommen som deltakere.
Bildene er fra "Urtegruppa" sitt møte/picnic i Japanhagen på Milde sommeren 2009.
Åsane Hagelag planlegger å starte opp nye temagrupper over nyttår. Eksempel på tema som kan være aktuelle er:
Frø- og stiklingsformering. Du lærer å lage dine egne planter, bl.a. planter som ellers er vanskelig å skaffe, fra frø eller stiklinger til utplantingsklare planter, ettårige og flerårige.
Prydgress i hagen. Prydgress blir stadig mer populært å bruke i hagen og i krukker. Her får du innføring i og oversikt over mange, vakre prydgress som brukes i hagesammenheng. Du får også så mange vakre prydgress til din egen hage.
Urter - dyrking og bruk av urter. Du får dyrke egne urter og lære å bruke urter ferske, frosne, tørket, i olje osv. i maten. Du får lære mer om urter, antatt virkning, og litt om tradisjonell bruk.
Krukker og potter - planting og stell. Du får lære mer om bruk av potter og krukker til planter på terrassen, i inngangspartiet, i hagen, på balkongen. Muligheter og idéer. Om valg av planter, planting og plantestell.
Min hage. Her kan du, sammen med andre i temagruppen, se hvilke muligheter din hage byr på når det gjelder planter av ulike slag. Deltagerne lager praktiske planer for sin egen hage, besøker hverandres hager og får tips og praktiske råd fra hverandre.
Stein i hagen. Du får lære om muligheter for bruk av stein i hagen. Lære om forskjellig stein – naturstein/bearbeidet stein. Hvordan du kan bruke stein i egen hage, kombinert med planter.
Hvis du har lyst å vite mer om dette, evt. delta i en av temagruppene, kan du kontakte Åsane Hagelag på e-post: aasanehagelag@gmail.com eller du kan ta turen innom møtet vårt mandag 18.januar (se møtekalenderen vår).