10.08.2011

Velkommen til ÅPEN HAGE søndag 14.august kl. 12 - 16.

Søndag 14. august åpner mer enn 400 hageeiere over hele landet hagen sin for alle som vil komme og se. Hageselskapet, som står bak arrangementet "1000 åpne hager", håper at riktig mange begir seg ut på hagevandring denne dagen.

Dette er første gang en har et slikt arrangement i Norge. I våre naboland, Sverige og Danmark, har det vært tilsvarende arrangement i flere år. I Sverige, der det kalles “Tusen Trädgårdar”, går arrangementet over en dag. Danmark har flere år hatt sin årvisse “Havefestival” som går over flere dager. I begge land er dette et svært populært tilbud der tusenvis av hageinteresserte benytter anledningen til å besøke de åpne hagene, både private og offentlige hager.

Å gå på hagevandring er en fin måte å skaffe seg inspirasjon og kunnskap på.

I Åsane inviterer Elly Prestegård, i samarbeid med Åsane Hagelag, til ÅPEN HAGE i Langarinden 407, 5132 Nyborg, søndag 14.august kl. 12 - 16.

Hagen ligg flott plassert helt i skogkanten øverst i Langarinden med vakker utsikt over store deler av Åsane. Elly Prestegård er billedkunstner og hageentusiast. Om hagen sin sier hun:

“Hagen er drevet på samme grunnlag som mitt kunstneriske virke; på intuisjon, lyst og nysgjerrighet. Det finnes ikke noe bedre enn haging – bortsett fra å skape kunst da. To sider av samme sak.
Hage og atelier inngår i et samspill med årstider og veksling mellom fysisk arbeid og fantasirike ekspedisjoner.
Spesialitet; å spille på lag med naturen, være snill med blomstene og snakke med ugler.”

Dette er en middels stor hage som bl.a. inneholder et rikt utvalg av stauder og busker i vakre og harmoniske sammenplantinger, dam og et helt unikt lysthus, vakkert dekorert av kunstneren Elly Prestegård, som ønsker alle hjertelig velkommen til hagen sin førstkommende søndag.