26.06.2012

Uforglemmelig hagevandring på Radøy.

Kirsten Marie og Guttorm Storheim stod i tunet og tok imot oss da vi kom fram til huset deres på Nedre Storheim.  Det var en fin sommerkveld og for oss tolv "hagedamene" som hadde tatt turen til Radøy denne kvelden ble det en flott opplevelse.


Det første som møtte oss, bortsett fra vertskapet da, var litt av traktorsamlingen til Guttorm; to knallfine, restaurerte traktorer av edel årgang og en som enda ikke var restaurert. Dette hadde vært noe for "hagemenn" å studere også, men ingen av det slaget var med på denne turen. Det kan de angre på, for i tillegg til en imponerende hage, var det mye annet spennende å se.  Bl.a. har Guttorm en fin samling av gammel gårdsredskap og en viden kjent samling av motorer  .
Nå var ikke interessen for motorsamlingen helt fraværende hos hagedamene heller, så vi brukte litt tid i utstillingslokalet før vi kom i gang med hagevandringen. Det var en uvanlig rikholdig og flott samling av store og små motorer.


Jeg må innrømme at motorsamlingen fort kom litt i bakgrunnen da vi begynte å bevege oss rundt i hagen. Der hadde de et imponerende utvalg av Rhododendron.  Blomstringen riktignok på hell, men der var så mange varianter av flott nyvekst og dekorative blader på rododendronbuskene, at vi slett ikke savnet den store blomstringen.  Nå så vi godt hvor vakre og interessante Rhododendronbuskene var også utenom blomstringstiden.


Men det var mye annet enn Rhododendron i denne hagen.  Ved inngangen til hagen blomstret rikelig med vakre Meconopsis Blå valmuesøster.  (Den største blå helt til høyre er Guttorm.)


Dette var en hage med variasjon og mange rom og veier.  Det var mange forskjellige busker og små og større trær, samt sjeldne og spennende stauder.

Det var en fryd å høre Kirsten Marie (bildet t.v.) og Guttorm fortelle om utviklingen i hagen og hva som vokste på de forskjellige stedene.  Der var bl.a. flere flotte fjellhagepartier.


Kvelden ble avsluttet med deilig servering i "klubben" over verkstedet til Guttorm. Denne hagevandringen ble en uforglemmelig, hyggelig og interessant opplevelse, - først og fremst takket være Kirsten Marie og Guttorm, som tok så godt imot oss, og var så godt og vennlig vertskap. -  Definitivt et av årets høydepunkt i hagelaget vårt.