28.04.2014

Murergruppen

7 entusiastiske jenter har meldt seg på studiering i småmuring. Gruppen er kommet i gang, og siste uken var et par stykker på Os hagelags møte på steinsenteret på Os.

Her ser vi en av deltakerne i full konsentrasjon med å skjære til skifer. Hun besto oppgaven med glans.
Murergruppen har nå fått prøve seg i praksis.
Lørdag 10. mai fikk de være med å starte opp en ny mur i gråstein. Noen fikk også tid til å ta bilder mens andre jobbet.

Etter 2 timer med full innsats var stemningen fortsatt god.

Her kommer rapport fra en av deltakerne på murergruppens arbeidsmøte 20/5:

Vi hadde det så kjekt. Nydelig vær.
Veldig hyggelige damer, flink å jobbe.
Murkanten ble ferdig.
Bein ble den og. Flittig bruk av vater.

De har all grunn til å være stolte. Dette er murergruppens første selvstendige arbeid. De har bokstavelig talt tatt murerskjeen i egne hender.


Møte 11.juni bød på store utfordringer. Det skulle bygges en lav mur med naturstein. Gruppen kom ikke ned til fjell, så her måtte det legges småstein i bunn. Man fant fine, store steiner som kunne legges nederst. Det ble tunge løft, og det kom godt med at en en trente CrossFit på fritiden.

Når  man tar i betraktning at en sten kan legges på ca 10 forskejllieg måter, så kan 2 steiner kombineres på ca 100 forskjellige måter, og 3 steiner  på....... Da er en liten mur på ca 20 stein ganske imponerende. Været var lunefullt, så det ble ikke blanding av betong. Men så godt som steinene nå lå, ville det å legge litt betong mellom steinen, by på små problemer.

Det var en trøtt og lykkelig gjeng som sa seg fornøyd med resultatet.

Murergruppen har nå avsluttet sitt program med tørrmuring.

Vi håper studieringen har gitt dem mot nok til å ta fatt på egen hand og ønsker dem lykke til med prosjekter i egne hager.