26.03.2017

Kurs i beskjæring 25.mars 2017
Lørdag 25. mars møtte 13 personer opp på Almåsgårdene i yr og tåke for å lære om beskjæring. Kursholder var gartner Elisabeth Hjelset Gjerde, og hun hadde vært tidlig ute for å gi litt lunk i Kallehuset der teorien ble presentert.
Almåsgårdene er et flott kulturminne som Åsane historielag, ved Almåsgårdenes venner, er i ferd med å restaurere for at området skal være til nytte og glede for allmennheten.
Det var en positiv og engasjert gjeng som stilte mange spørsmål om beskjæring av ulike typer trær og busker, og som lærte om hvordan man kan vurdere kvaliteten på trær som selges ved hagesentrene. For mange ble det ny lærdom om begrepene barkås, greinpute og inngrodd bark. Det ble også gitt en innføring i ulike typer redskaper til bruk i beskjæringsjobben.
Til tross for iherdig dugnadsinnsats fra Almåsgårdenes venner er det fortsatt store mengder forvokste trær på tomten, der i blant noen gamle epletrær. Både disse trærne og noen utvalgte bjørk og rhododendron ble brukt i den praktiske undervisningen. Det ble demonstrert teknikker og utvelgelse av greiner, det ble diskutert og det kom mange små gode tips om trepleie.
Etter fire timer var det en våt og kald gjeng som returnerte hjem, alle sammen litt klokere enn de var tidligere på dagen – dette var et vellykket kurs!