12.02.2009

Såmøtet 19.januar 2009

Til såmøtet hadde styret laget til porsjonspakker med frø fra ca. 70 forskjellige planter. Det var stort sett selvsankede frø. Det aller meste var staudefrø, men det var også litt frø til diverse sommerblomster.
Det var med stor glede vi kunne ønske velkommen uvanlig mange møtedeltakere. Ialt 41 møtte fram, og blant dem var både kjente og nye ansikter.
Møtet startet med visning av bilder og kort orientering om de fleste plantene der var frø til. Alle hadde fått utdelt liste med oversikt over alle frøsortene, og kunne krysse av for planter de ønsket å så.
Deretter gav Marit Friberg en enkel og god innføring om det å så frø, enten det er staudefrø som settes ut for spiring eller frø som settes til spiring inne. Mange gode tips å ta med seg der.
Så var tiden inne for å finne veien til "frøbordet" og plukke med seg frø som en ønsket å så. Alle frøene var gratis, og mange fikk med seg rikelig med "godbiter".
Prikken over i'en på møtet var en uventet donasjon av flere hundre tulipanløker. Møtedeltagerne fikk forsyne seg av disse også, og det var nok til alle som ville ha. Ikke rart stemningen var lett og praten fløt fint rundt bordene mens alle avslutningsvis koste seg med kaffe, kringle og frukt.