04.05.2009

Barnas Hagedag - fargerik og flott!

Lørdag 2. mai arrangerte Åsane Hagelag, i samarbeid med Åsane Storsenter, Barnas Hagedag på senteret, til stor glede for både små og store.
Det var et yrende folkeliv på både A- og Å-siden av storsenteret. Hagelaget ønsket med Barnas Hagedag å gi barna en smak av ”grønne” opplevelser og fortelle om Barnas Hageselskap som nettopp har som formål er å fremme barns kunnskap om, og interesse for, planter og det grønne elementet i vårt samfunn.

På A-siden ble den ene sommerfuglen etter den andre tryllet fram. Det var en jevn strøm av barn som ønsket å få ansiktet malt som sommerfugl, og Wenche Bettum (Hagelaget) som har mange års erfaring med dekor og brukskunst, malte fargerike sommerfugler i fire timer i strekk. Etter hvert kunne en møte små sommerfugler over alt på senteret.

Noen av barna sådde solsikkefrø for å bli med i sommerens solsikkekonkurranse. I tillegg var fargelegging av blomster og gjennomgangsfigurene i Barnas Hageselskap, Frølik og Spira, en populær aktivitet.
På Å-siden fikk barna lage sine egne blomsterdekorasjoner. Mester Grønn hadde for anledningen spandert søte små krukker og et vell av avskårne blomster. Sammen med pyntegrønt og blomster fra hagelagsmedlemmers hager, gav dette materiale til mengder av små, vakre dekorasjoner som gutter og jenter laget og tok med seg hjem. En svært populær aktivitet fylt med form, farge og skaperglede.
Astrid Børslid (Hagelaget) assisterer en søt "sommerfugl" som lager seg en vakker dekorasjon.
Her er det Turid Hjelmås (Hagelaget) (t.v.) som gir en hjelpende hånd til den unge blomsterdekoratøren.
Også på denne siden i senteret fikk barna sitte ned og fargelegge fine tegninger, noe som viste seg å være svært populært. En og annen voksen fikk også prøve seg. Det ble laget mange fargerike versjoner av både løvetann og Frølik og Spira.
Den flotte utstillingen av Drømmehager laget av barn i Åsane vakte oppsikt og ble beundret og kommentert av både store og små. Det var helt tydelig at små hagedesignere er kreative og kan lage flotte og fantasifulle hager.
Vi i Åsane Hagelag synes det var veldig moro å arrangere Barnas Hagedag. Stor takk til Åsane Storsenter, Mester Grønn og Toppe Blomster som alle var med og gjorde det flotte arrangementet mulig. Takk også til alle barna som hadde laget de flott Drømmehagene.
Dette frister til gjentagelse, så kanskje blir det arrangert Barnas Hagedag neste vår også.