27.05.2009

Hvem får sommerens høyeste solsikke?

Åsane Hagelag inviterer alle barn i Åsane til å bli med i sommerens solsikkekonkurranse.

På Barnas Hagedag på Åsane Storsenter den 2.mai delte Hagelaget ut solsikkefrø som barn fikk så og ta med hjem. Dette var den aller første starten på konkurransen, men vi ønsker mange flere barn velkommen til å delta. Vinnersjansene er like gode for solsikkefrø som blir sådd nå.

Slik gjør du:
Du kan så frøene direkte i bedet ute eller du kan fylle jord i et beger eller minipotte og dytte et frø så dypt ned i hver potte at det dekkes med jord. Vann deretter pottene slik at jorden blir godt fuktig.
Sett pottene på et lyst sted, for eksempel i vinduskarmen eller på et lunt sted ute, og hold jorden fuktig hele tiden. Frøene spirer i løpet av en ukes tid.
Når solsikkespiren har fått to bladpar, må den få en større potte. Fyll en litt stor potte med god jord, og flytt den lille planten forsiktig over i den nye potten.
Sørg for at planten får vann, næring og godt lys.
Når solsikken begynner å bli lang, stikker du en blomsterpinne ned i potten og binder stilken forsiktig (ikke for stramt) til pinnen slik at planten får støtte.
Du kan dyrke solsikken videre i potte eller du kan plante den ut i et bed.
Etter hvert som planten blir lenger, må den få lenger pinne, slik at den hele tiden har god støtte.

Send bilde av den blomstrende planten, gjerne sammen med ”gartneren”, og plantens mål til Åsane Hagelag på e-post aasanehagelag@gmail.com. Husk å skrive navn, e-postadresse eller postadresse, evt. også telefonnummer.
Konkurransen avsluttes 31. august, så for å være med i konkurransen må bilde og mål sendes inn før den datoen.

Diplom til alle som er med i konkurransen og sender inn bilde. Fine premier for de tre høyeste solsikkene.

Lykke til!