17.08.2009

Tur til Rosendal og Dimmelsvik

Årets dagstur gikk til Rosendal og Dimmelsvik. Dagen var søndag 16.august. Det regnet det meste av dagen, men de 30 turdeltagerne lot ikke dette ødelegge turen.
I Rosendal besøkte vi først parken og hagen rundt baroniet. Alle de vakre rosene i renessansehagen fremstår nok enda vakrere på en solfylt sommerdag, men det var likevel en fin opplevelse å vandre i hagen på en regntung dag som dette.
Etter litt "detektivarbeid" fant vi fram til 'Sissel', rosen som er oppkalt etter Sissel Kyrkjebø. Det er en vakker rosa rose med mørkt, blankt bladverk.
I baroniet sin økologiske kjøkken- og urtehage dyrkes mange forskjellige grønnsaker og urter. Selv om det nå var sent på sommeren og kjøkken&urtehagen til en viss grad bar preg av det, var det mye spennende å se der.Inne i Rosendal Drivhus HageCafé & Butikk var det hvitt, lyst og luftig. Mengder av fargerike pelargonium pyntet opp langs veggene. Her inne kjennes det sikkert som "sol og sommer" uansett vær.
Fra baronihagen gikk turen videre til Steinparken. Her var i grunnen det våte været like mye en fordel som en ulempe. Å vandre mellom våte, skinnende steiner med utrolig fargespill, frodig grønn vegetasjon og fossende elv og bekker var en flott opplevelse. Her kunne man virkelig "falle i staver" over den ene steinen etter den andre, alle utrolig flotte og fasinerende. Der var rasteplasser møblert med stilfulle bord og benker av stein. Steinparken er ganske sikkert et eventyrlig sted uansett vær og årstid.
Etter å ha kost oss med en deilig middag i koselige lokaler i Snikkeriet i Rosendal, dro vi videre til Dimmelsvik og til Anne Karin Øen sin innholdsrike hage. Hagen ligger høyt og flott med en fantastisk utsikt. Anne-Karin tok oss med på en svært interessant vandring i hagen, og der var det mye spennende å se. Mange av oss gjorde nye bekjentskap i planteverdenen denne dagen, og en del drog også derfra med nye planter i bagasjen.
Besøket i Dimmelsvik var siste post på dagens turprogram, og etter å ha vært på reisefot nesten 12 timer, var vi tilbake i Åsane i 8-tiden om kvelden.
Ta gjerne en titt i albumet vårt, der finner du flere bilder fra turen.