04.08.2009

Hagevandring 3.august 09

På sommerens siste hagevandring besøkte vi to hager i søndre bydel. Først besøkte vi Grete og Jan Ellingsen sin hage på Nesttun, deretter Lin Didriksen og Roy Scholten sin hage nærmere sentrum. Vi elleve som var med på hagevandringen hadde en strålende kveld med deilig sommervær og to vakre, innholdsrike og spennende hager.

Å gå inn i hagen hos Grete og Jan, er som å stige inn i et blomstrende sommereventyr, blomstrende stauder og sommerblomster i fargerikt, men vakkert og harmonisk sammensatt fargespill.

En av Grete sine spesialiteter er stikling-formering av sommerblomster. Hver høst stikker hun mengder av stiklinger fra årets sommerblomster. Disse bli i løpet av vinteren til lubne, flotte planter som hun neste vår kan plante ut i hagen. Ved å lage plantene selv på denne måten, kan hun hvert år fråtse i flotte sommerblomster uten at det koster en formue.

Det var mange som med stor interesse fulgte med da Grete forklarte sin framgangsmåte for stiklingsformering.
En annen av Grete sine spesialiteter er fuksia. Hun har mengder av store, frodige, riktblomstrende fuksiaplanter, - et par av dem oppstammet med kraftig, flott snurret stamme.


Fra Nesttun dro vi videre til Lin og Roy sin hage. Også den imponerende frodig og fargerik. Her er mye vakre og spennende stauder og mange små busker og trær, gjerne litt utenom det vanlige. Det er imponerende hva de har fått plass til i en 400 kvm byhage.
Selv om det begynte å bli skikkelig kveld, tok vi oss tid til litt kaffekos på terrassen før vi gav oss ut på "skattejakt" i den spennende hagen. Lin og Roy er bl.a. spesielt glad i georginer, og har mange forskjellige flotte eksemplarer rundt om i hagen.

Urtidstre, Ginko, Cornus kousa og diverse spesielle rododendron er også blant godbitene vi finner i hagen.
Må også nevne en vidunderlig gul daglilje (Hemerocallis) som lyste imot oss.
Det ble sen kveld før vi var på hjemvei med hodene fylt av mange inntrykk og nye idéer. Stor takk til Grete & Jan og Lin & Roy som tok så godt imot oss og gjorde denne vakre sommerkvelden til slik en god opplevelse!