11.05.2010

Er du klar for Årets Plantekupp?

Lørdag 29.mai er det atter tid for Hagedag og plantemarked i Åsane. Tar du en titt på plantelisten for markedet, ser du snart at vi har mye flott og spennende å by på. Det kommer enda flere planter på listen fram mot Hagedagen, så følg med, følg med!
Ønsker du deg en ny meconopsis (valmuesøster), er mulighetene mange på plantemarkedet vårt. Der har vi rikelig med meconopsis i flere varianter, både hvite og blå, store og små.
Vi trekker fram et par andre sorter som vi også har ganske rikelig av: Trollius chinensis (smalballblom) og Rhodochiton atrosanguineum (blodbeger). Smalballblom ser du på bildet med strålende mørkegule blomster. Blodbeger er en fantastisk rikt- og lengeblomstrende plante som kan brukes i ampel eller som klatreplante slik du ser på bildet nedenfor.
Du finner plantemarkedet på samme sted som i fjor: Ved siden av bensinstasjonen ved Salhuskrysset. Se kartet i høyre margen.
Salget starter kl. 11.00.
Tradisjonen tro har vi plukket ut noen spesielle godbiter som vi selger på planteauksjonen kl. 12.00.
Hagedagen er også tilrettelagt for barn med konkurranse og andre aktiviteter som de kan delta i.
Det er både hyggelig og lurt å gå på Åsane Hagelag sitt plantemarked. Der finner du både spesielle planter som ikke er i vanlig salg og mer tradisjonelle planter til lave priser, og du møter hyggelige hagere som kan gi råd og tips om mangt og mye. Velkommen til plantemarked og hagedag for store og små!