05.06.2010

Flott hagedag og plantemarked.

Kjøpelystne hagefolk stod i kø rundt bordene da salget på årets plantemarked startet kl. 11.00 lørdag 29.mai. Ingen lot seg stoppe av det faktum at "Overgartneren" fant det for godt å berike oss med en god regnbyge akkurat da plantemarkedet åpnet.

Det var mange spennende planter på markedet i år også, og flere hadde på forhånd studert plantelisten på bloggen vår og notert hvilke planter de først ville prøve å sikre seg.
En stor del av plantene var drevet fram fra frø, med der var også spennende overskuddsplanter som hagelagsmedlemmer hadde donert til markedet.

Alle hagelagsfolk som har vært med å arrangere plantemarked, vet at det ligger mye arbeid over lang tid bak et vellykket marked.
Mange av plantene blir sådd 1 - 2 år før markedet og skal passes og stelles over lang tid. Planter fra hagen skal taes opp i god tid, pottes opp og merkes. Vi i Åsane Hagelag er heldige som har flere hagegale medlemmer som liker å så, og som skaffer oss mange spennende planter til markedet. I tillegg er det mange som bidrar med overskuddsplanter fra hagene sine. Vi trenger dem alle sammen, og er svært takknemlige for jobben de gjør for hagelaget.

Når hagedagen nærmer seg er det mye som skal på plass. På bildet ser du (f.v.) Wenche, Elly og Turid kose seg med "te på trappen" mens de gjør ferdig de siste plantebilde-etikettene til markedet.

Plantemarkedet er hagelagets viktigste inntektskilde. Det var derfor gledelig å oppleve at årets plantesalg ble langt bedre enn fjorårets rekordsalg.
Vi hadde mange planter og alle ble solgt. Stor takk til alle som skaffet oss planter og til alle som kjøpte planter. Også stor takk til alle som stilte som mannskap på Hagedagen.