24.06.2010

Hagevandringer i juni.

Hagelaget markerte midtsommer med to hagevandringer denne uken.
Mandag 21.juni var vi 15 stykker som tok turen til Brit Godske Bjørklund sin spennende hage og tirsdag 22.juni var vi 9 stykker som deltok i en fin vandring i Japanhagen og Fjellhagen på Milde sammen med Bjørn Moe som kunnskapsrik guide.

Å vandre i Brit Godske Bjørklund sin hage er en helt spesiell opplevelse. Brit er glad i steiner og har pyntet hagen med mengder av koselige, spennende og flotte steiner. Noen er til å gå på, men de aller fleste er der for å glede plantene og alle som vandrer i hagen. De vakre og spennende steinene gir vern og varme til plantene, og visuell og emosjonell opplevelse til menneskene. Mellom alle disse steinene vokser og blomstrer mengder av planter. Flotte og spennende planter, - mange som vi ikke har sett før. Hele hagen er et eventyr!

Hagelagets temagruppe "Min hage" hadde gjort avtale med botaniker og førstekonsulent i Arboretet, Bjørn Moe om en guidet tur i Japanhagen og Fjellhagen på Milde i gruppens siste møte den 22.juni. Temagruppen inviterte også andre hagelagsmedlemmer til å delta på hagevandringen. De som ble med, fikk en flott og læringsrik kveldsvandring i det fine sommerværet. Bjørn Moe fortalte en del om hva som er spesielt for japansk hage og om plantene som vokser i hagen.
I fjellhagen er det spesielt vakkert om våren og forsommeren og mange spennende og ukjente planter blomstrer nå. Der ble det notert og fotografert flittig, og alle dro derfra med mye ny kunnskap og gode idéer for egen hage. En hager klør litt ekstra i de "grønne" fingrene etter slike hagevandringer.
Vil du se flere bilder fra hagevandringene, klikker du her.