18.10.2012

Drømmen om bugnende frukttre i hagen


Mandag 22. oktober kl. 19.00 inviterer Åsane Hagelag til hagemøte i «Rosestuen» der du kan få mange gode råd om hvordan du lykkes med fruktdyrking og forskjellige sorters egenskaper.

Hagelaget har invitert Eivind Vangdal, seniorforsker ved Bioforsk Ullensvang, til å holde foredrag om fruktdyrking under slike vekstvilkår som vi har på våre kanter.

Vangdal har vært leder for en lang rekke forskningsprosjekt relatert til fruktdyrking. Han har inngående kjennskap både til aktuelle sorter for våre hager og hvilket stell frukttrærne trenger for å gi gode avlinger.

I foredraget sitt vil han legge vekt på hvilke sorter som bør velges og hvordan frukttrærne bør stelles gjennom året. Han vil også gi gode råd om bruken av de forskjellige sortene, - hva hver sort egner seg best til. Vangdal har også med seg smaksprøver på forskjellige sorter som vil passe for dyrking her hos oss.

Dette er en sjelden god anledning til å lære mer om fruktdyrking, og hvordan du skal gå fram for at drømmen om bugnende frukttre i egen hage skal gå i oppfyllelse.

Hagemøtet med foredrag av seniorforsker Eivind Vangdal starter kl. 19.00 og er åpent for alle interesserte.

Før foredraget, kl. 18.30 – 19.00 holder Åsane Hagelag ordinært årsmøte.

VELKOMMEN
«Rosestuen» har adresse Åsane Senter 7 og ligger i lavblokken like ved inngang sør i Åsane Storsenter (inngangen ved postkontoret).