18.09.2023

 Onsdag 20. september hadde vi besøk av Therese Brendesæther på Tertnes vg skole 

Det var et kjempeinteressant foredrag  om "Fermentering og konservering av frukt og grønnsaker".

Therese er agronom og gartner og har høyere fagutdanning innen lokal matkultur. Hun fortalte en sterk historie om egen sykdom som har gitt henne denne interessen, og vi fikk forståelsen av viktigheten av å fermentere, nemlig for å ta vare på maten. Og vi fikk vite at Norge er dårligst i verden til å ta vare på vår egen matkultur. Bare i Åsane kastes det 89 kg mat pr person pr år, mest brødmat.

Det kan være lurt å begynne med fermentering av kål da det er lettest å lykkes med. Bruk Norgesglass/syltetøyglass, det er ikke nødvendig å investere i dyre produkter. 

Vi fikk og smake på noe av det hun selv hadde fermentert, og det var stor enighet om at dette vil vi prøve selv også.