04.06.2009

Mandag 8. juni støper vi plantekar m.m. i hypertufa.

På vårt neste hagemøte, mandag 8.juni, møtes vi kl. 18.00 i Marit og Stig sin hage i Nordgardsleitet 82, se kart her.
Fra kl. 17.40 til kl. 18.00 vil det stå en person fra Hagelaget ved avkjørselen fra Salhusveien for å informere om hvor man kan parkere.

Alle som har vært med på hypertufastøping tidligere, vet at det er moro og at resultatet kan bli både spennende og flott. Har du ikke prøvd det før, så anbefaler vi deg også å bli med på dette, og lage ditt eget, helt personlige plantekar, tråkkehelle eller fuglebad i hypertufa.

På bildet ser du noen av hypertufatrauene vi har laget tidligere.

Ta med gode gummihansker og ha på klær som "tåler en støyt".
Ta også med deg noe du kan bruke som støpeform. Til å lage et firkantet plantekar kan du f.eks. bruke to rektangulære plastbokser der den ene er ca. 10 cm lengre og bredere enn den andre. Den største blir da ytterform og den minste innerform, og veggene i karet du lager blir ca. 5 cm tykke. En mindre, avskåret plastbøtte inni en større bøtte kan f.eks. brukes til å lage runde plantekar. Obs! Formene bør ikke være for store fordi plantekarene da blir for tunge å transportere hjem etter støpingen.

Deltagerne tar tingene de har støpt med seg hjem samme kveld.

Hageselskapet har nylig hatt to artikler om hypertufa på hjemmesiden sin, en om hvordan man støper og en om planter for slike kar.

Obs! Selv om pappkartonger kan være greie å bruke som støpeformer, kan du ikke bruke det i dette tilfellet, da de ikke vil tåle transport med våt hypertufablanding.

I hagen til Marit og Stig er det mye fint og spennende å titte på, og hagen har en fantastisk utsikt over sjøen, så vi tar oss selvsagt også tid til litt hagevandring og kaffikos innimellom all støpingen.

Alle som har lyst å prøve hypertufa-støping er velkommen til møtet!
Deltager-/materialbetaling: Kr. 30 for medlemmer, kr. 50 for andre.