24.01.2023

 "MER VIND, VANN, VARME. HVORDAN MØTER VI UTFORDRINGENE?" VED HEGE SCHEI 

Spennende og veldig aktuelt tema. 

Møtet ble denne gang holdt på Tertnes videregående skole. Noen hadde litt problemer med å finne frem men til slutt var vi 34 stk samlet for å høre Hege snakke om hvordan vi skal tilpasse hagen til været. 

Vind: 30 - 50 % av vinden bør slippes gjennom når man bygger le, så det er ikke lurt å bygge en tett vegg. Faktisk mer og bedre le for plantene med et kvistgjerde. På Flor & Fjære er det bygget le av furu som er ypperlig. 


Vann: Har man utfordringer med mye vann er det første man bør gjøre å drenere, og satse på planter som liker vann, f.eks. regnbed. Bjørk drikker mye vann og det samme gjør pil. Man kan satse på opphøyde bed, f.eks. pallekarmer. Mange planter krever mye vann, f.eks klatrehortensia. 

Varme: Her fikk vi lære viktigheten av å ikke overvanne plantene når finværet kommer. Det er viktig at røttene strekker seg nedover etter vannet. Jorden holder på vannet i ca en uke ved "vanlig" jord. Ypperlig dekke er gressavklipp. Lurt å vanne om kvelden, og det er jorden som skal vannes, ikke plantene. 


Møtet ble avsluttet med en fantastisk kake for å feire at vi nå er i nye lokaler, der vi håper vi kan bli en stund. Vi hadde grønt lotteri og hagepraten gikk livlig rundt bordene.